Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ στη γειτονιά των Αγγέλων

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο Θάνος Γραμμένος γεννήθηκε το 1927 στο Αγρίνιο και σπούδασε στις δραματικές σχολές Σωκράτη Καραντινού και Εθνικού Θεάτρου.

Εργάστηκε σε αρκετές ταινίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Θάνος Γραμμένος είχε γίνει γνωστός και αγαπητός, από τον ρόλο του «Μαθιού» στην ταινία η «Νεράιδα και το Παλικάρι» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής στον Χολαργό.Τη θλιβερή είδηση ανήρτησε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Facebook.

«Ακόμα ένας αγαπημένος κ καλός συνάδελφος έφυγε…

Ο Θάνος Γραμμένος.. Αύριο τον αποχαιρετάμε από το κοιμητήριο Χολαργού στις 2μμ.. Καλό του ταξίδι».

Η νεράιδα και το παλικάρι: Η απίθανη εντολή του Φίνου που δεν την περίμενε κανείς

Η Νεράιδα και το παλικάρι αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κοινού.

Η παράξενη σύνδεση της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η Κρήτη, οι ομορφιές της και οι μυθικές βεντέτες της, συμπλήρωσαν το παζλ μιας εξαιρετικής παραγωγής.

Η Φίνος Φιλμ εγγυήθηκε τα μέγιστα ώστε να έρθει η επιτυχία.

Η προσεκτική προσέγγιση της πασίγνωστης εταιρείας και η εμμονή της στη λεπτομέρεια, έφεραν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η ταινία έκοψε 626.540 εισιτήρια και έκανε εισπρακτική επιτυχία.

Ωστόσο, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Μάλιστα, στο σημαντικότερο εξ αυτών, πρωταγωνιστής ήταν ο παραγωγός, Φιλοποίμην Φίνος.

Όταν όλα τα γυρίσματα τελείωσαν η παραγωγή μεταφέρθηκε στην Αθήνα για να ξεκινήσει το μοντάζ.

Όταν ο Φίνος είδε την τελευταία σκηνή στο λιμάνι όπου γίνεται το γαμήλιο γλέντι δεν του άρεσε καθόλου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξαναστείλει όλο το επιτελείο και πάλι στην Κρήτη προκειμένου να γυριστεί και πάλι από την αρχή!

Κάτι το οποίο συνέβη, ώστε να μείνει ευχαριστημένος ο παραγωγός!

Ο Θάνος Γραμμένος στα δεξιά


Φιλμογραφία

45m² (2010)

Ταξίδι στη Μυτιλήνη (2010)

Το πέρασμα (2006)

Ο τελευταίος Ταμπάκος (2001)

Το καναρινί ποδήλατο (1999) [Σιούτης]

Μιρουπάφσιμ (1997)

Βαλκανιζατέρ (1996)

Προς την ελευθερία (1996)

Το βλέμμα του Οδυσσέα (1995)

Παράθυρο στη δύση (1994) [μπαρμπα-Κόλας (Νικόλας)]

Ο δραπέτης (1991)

Ο Τζώνυς Κελν κυρία μου (1991)

Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης (1991)

Ο Παράδεισος ανοίγει με αντικλείδι (1987)

Τα παιδιά της Χελιδόνας (1987)

Ανταύγειες πάθους (1987)

Παράξενη συνάντηση (1986) [Γεράσιμος]

Εν πλω (1985) [Μαρίνος]

Πέτρινα χρόνια (1985)[πολιτικός κρατούμενος]

Προσοχή, κίνδυνος! (1983)

Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί (1981)

Μεγαλεξανδρος (1980)

Η καγκελόπορτα (1978)

Υπόθεση Πολκ (1978)

Οι κυνηγοί (1977)

Ο θίασος (1975)

Ψυχή και σάρκα (1974)

Μοντέλο (1974)

Τα χρώματα της ίριδος (1974)

Με φόβο και πάθος (1972)

Μέρες του `36 (1972) [αδελφός του κατάδικου]

Αγάπησα μια… πολυθρόνα (1971)

Αναπαράσταση (1970) [Γιώργης]

Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)

Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)

Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά (1969)

Η νεράιδα και το παληκάρι (1969)

Το… θύμα (1969)

Ο παλληκαράς (1961)

Είμαι αθώος (1960)

Μαρία Πενταγιώτισσα (1957).

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.