ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάσα: Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ προς εκατομμύρια Έλληνες!

Εκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ προς πολλούς Έλληνες πολίτες! Σας αφορά όλους, πως θα καταφέρετε να τα πάρετε; Οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους που είναι επί μήνες

απλήρωτοι ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας θα παράσχει το υπουργείο Εργασίας, μέσω νέου ειδικού προγράμματος που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρας και θα “τρέξει” από τον ΟΑΕΔ.

Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα θα αφορά 46.000 εργαζόμενους, που είναι “εγκλωβισμένοι” σε επιχειρήσεις με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι,

αλλά δεν μπορούν να αποχωρήσουν για να μη χάσουν δικαίωμα αποζημίωσης, δεδουλευμένα κλπ.

Σε κάθε εργαζόμενο αυτής της κατηγορίας θα δοθεί επίδομα ενίσχυσης 1.000 ευρώ και επιπλέον επίδομα επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να μπορεί να αναζητήσει νέα εργασία.

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν:

Μισθωτοί και ημερομίσθιοι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι από τον εργοδότη τους τουλάχιστον 6 μήνες – τους οφείλονται δηλαδή δεδουλευμένα 6 μηνών και πλέον.

Εργαζόμενοι που έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, ή δυσμενούς μεταβολής των όρων εργασίας

Εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Το ενδιαφέρον του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ εστιάζεται σε απασχολούμενους σε επιχειρήσεις / κλάδους που έχουν υποστεί μεγάλη ύφεση και η παραγωγική τους δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί.

Πέραν της καταβολής οικονομικής ενίσχυσης, οι δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνουν την επαγγελματική κατάρτιση εργαζομένων,ώστε να έχουν τη δυνατότητα

να αλλάξουν θέση εργασίας στον ίδιο ή σε διαφορετικό κλάδο, σε νέο επάγγελμα, στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας και ενδεχομένως στην αυτοαπασχόληση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ..athensmagazine.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button