ΔΙΑΦΟΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παναγιώτου

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Σπούδασε Φιλολογία, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Δημοσιογράφος (συντάκτης ύλης και από το 1974 κοινοβουλευτικός συντάκτης), αρχειοθέτης στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, συντάκτης της βιβλιογραφίας,

της θεατρολογίας και των πολιτικών ημερολογίων στην ετήσια έκδοση Χρονικό (1974-1991).

Από το 1976 έως το 1987 εξέδιδε το δελτίο Κοινοβουλευτικά Χρονικά και είναι συντονιστής στο κέντρο τεκμηρίωσης «Ελληνικό Αρχείο».

Είναι ο πρώτος έλληνας που καταγράφει δημοσιεύματα εφημερίδων και τεκμηριωτικά παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Συνεργάτης σε εφημερίδες και περιοδικά, δημοσιεύοντας εκατοντάδες μελέτες και κριτικές για θέματα ιστορίας, λογοτεχνίας, θεάτρου και κινηματογράφου.

Διατέλεσε μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Συγγραφέων. Έχει εκδώσει τα βιβλία: Ποίηση: «Κεκραγάριον» ποιήματα μίας δεκαετίας 1962 – 1972 (1972), «Αγκαλά και φιλελεύθεροι»

(1979), «Σώμα και πέλαγος», εκδόσεις Καστανιώτη 1999, «Μεταφράσεις ποίησης Σύλβια Πλάθ», «Ποιήματα» 1968, «Νεώτατοι άγγλοι ποιητές» 1971. Ανθολογίες: «Γενιά του ’70»,

«α’ ποίηση», «β’ πεζός Λόγος» 1979. Μελετήματα: «οι φυσικοί του Φρήντριχ Ντύρεμαντ και το γερμανόφωνο θέατρο» 1966, «το νεοελληνικό θέατρο» 1971.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button