ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ !!

ctzwhgrr

Αυξάνονται οι πιθανότητες διάσωσης του ομίλου σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος, μετά την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Βank και Eurobank του σχεδίου που κατέθεσε η Σκλαβενίτης για την αναδιάρθρωση της δραστηριότητας της άλλοτε ισχυρότερης αλυσίδας retail.

Σήμερα το μεσημέρι, αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η Εθνική Τράπεζα θα εξετάσει το σχέδιο σήμερα το απόγευμα.

Βέβαια, το συμφωνητικό θα πρέπει να έχει την έγκριση των προμηθευτών, του Δημοσίου, των εργαζομένων κτλ, ώστε να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη στο σχέδιο διάσωσης του 60% αυτών, προκειμένου με βάση τον σχεδιασμό, πριν την 21η Σεπτεμβρίου, οπότε και έχει ορισθεί να εκδικασθεί η κύρια αίτηση της Μαρινόπουλος για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, να κατατεθεί νέο δικόγραφο με βάση το άρθρο 106Θ του πτωχευτικού κώδικα. Και όλα αυτά ώστε στα μέσα Φθινοπώρου να δοθεί το «πράσινο φως» και από το δικαστήριο (σ.σ. δεν πρέπει να αποκλείεται αυτό να γίνει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου) και να ξεκινήσει η πληρωμή των προμηθευτών της Μαρινόπουλος.

Έτσι, στον ορίζοντα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη διάσωση της Μαρινόπουλος, όπως και των 11.000 εργαζομένων της και περισσότερων από 2.000 προμηθευτών της. Η κατάσταση, όπως θέλουν οι πληροφορίες, θα ξεκαθαρίσει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, οπότε αναμένεται να υπογραφεί το συμφωνητικό χρηματοδότησης μεταξύ των Τραπεζών και της Σκλαβενίτης και αυτό να γίνει γνωστό και επισήμως. Ακόμη τις επόμενες ημέρες, οι τράπεζες θα ξεκαθαρίσει εάν η οικογένεια Μαρινόπουλου θα συμμετάσχει με 10 εκατομμύρια ευρώ.

Τη νέα εταιρεία θα ελέγχει η Σκλαβενίτης που εκτιμάται ότι θα επενδύσει 125 εκατ. ευρώ, ενώ θα απαιτηθεί αγώνας δρόμου ώστε να εξοφληθούν οι προμηθευτές, να λάβει χώρα το «κούρεμα» των οφειλών και να αναδιαρθρωθεί πλήρως το δίκτυο της Μαρινόπουλος ώστε σταδιακά να αυξήσει το μερίδιο αγοράς. Μέχρι να «κλειδώσει» η διάσωση της Μαρινόπουλος, τα υποκαταστήματα θα τροφοδοτούνται με προϊόντα της «Σκλαβενίτης» ώστε σταδιακά να επιστρέψουν οι καταναλωτές που έχουν πάει σε άλλα σουπερμάρκετ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα αξιοποιηθούν τα 80 εκατ. ευρώ της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, τα οποία θα ξεκινήσουν να εκταμιεύονται άμεσα. Σε ό,τι αφορά το δίκτυο της Μαρινόπουλος, το σχέδιο της Σκλαβενίτης προβλέπει τη διατήρηση στο σύνολό του στην Ελλάδα και στην Κύπρο.  greeksfun.org

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button