ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Υπουργείο Εσωτερικών

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Υπουργείο Εσωτερικών

Σφοδρή χιονόπτωση σε Λαμία – Φθιώτιδα – Προειδοποίηση σε οδηγούς από ΓΓΠΠ

Λόγω έντονης χιονόπτωσης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), στην περιοχή μεταξύ Μαρτίνου και Ανθήλης της Π.Ε.

Φθιώτιδας, παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες – Πού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Κανονικά διεξάγεται μέχρι στιγμής, η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λαμίας.

Νωρίτερα, η κυκλοφορία διεξαγόταν από μια λωρίδα ανά κατεύθυνση από Θερμοπύλες έως την Αρκίτσα και αντίστροφα, ενώ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία φορτηγών και λεωφορείων.

Από το πρωί η Νέα Οδός έχει δεχθεί 700 κλήσεις από οδηγούς για βοήθεια, εκ των οποίων στις μισές περιπτώσεις οι οδηγοί δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στους εποχούμενους, ζητώντας να αποφεύγουν τις μετακινήσεις: 

“Λόγω έντονης χιονόπτωσης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), στην περιοχή

μεταξύ Μαρτίνου και Ανθήλης της Π.Ε. Φθιώτιδας, παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες”.

Τα συνεργεία του Δήμου Λαμιέων επιχειρούν διαρκώς για να αντιμετωπίσουν προβλήματα έχοντας ως κύριο στόχο να κρατηθεί καθαρός ο δρόμος για το Νοσοκομείο.

Ομοίως και εντός του Νοσοκομείου ειδικά στο ανηφορικό κομμάτι που οδηγεί στα Επείγοντα και χρησιμοποιείται από τα ασθενοφόρα.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας επίσης ανέστειλε όλα τα δρομολόγια, μέχρι νεοτέρας, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης μέσα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Γενικότερα η Φθιωτική πρωτεύουσα δοκιμάζεται ξανά από το βαρομετρικό χαμηλό με τη χιονόπτωση να είναι έντονη μέχρι τις 6 με 7 το απόγευμα.

Από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας ματαιώθηκε μάλιστα το δρομολόγιο των 17:30’ για Αθήνα. Σημειώνουμε ότι τα λεωφορεία στον ΑΘΕ κινούνται μόνο με αλυσίδες.

Το χιόνι αυτό θα διατηρηθεί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου δημιουργώνταςσυνθήκες παγετού και την Κυριακή το πρωί (-3 με -4ο C).

Πολύ δύσκολα θα είναι τα πράγματα και για την ανατολική και νότια Φθιώτιδα, όπου οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, με λιγότερη ωστόσο ένταση.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονοπτώσεων, ισχύουν προσωρινές

απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, ύστερα από σχετικές

Αποφάσεις των υφισταμένων Διευθύνσεων Αστυνομίας, σήμερα (04-01-2019), στα κάτωθι σημεία του οδικού δικτύου:

Φθιώτιδα :
•Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας (Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ), από 121,250 χ/θ (κόμβος Μαρτίνου), έως 242,079 χ/θ (κόμβος Ραχών).

•Στην Εθνική Οδό Θερμοπυλών – Ιτέας, από 1 χ/θ έως 22,600 χ/θ.
•Στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 20 χ/θ έως 64,7 χ/θ, όπου υφίσταται απογόρευση και της κίνησης των λεωφορείων.

•Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Λάρισας, από 1 χ/θ έως 54 χ/θ, όπου υφίσταται απογόρευση και της κίνησης των λεωφορείων.

Βοιωτία:
•Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας (Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ), από 67,500 χ/θ (κόμβος Σχηματαρίου), έως 121,250 χ/θ, (κόμβος Μαρτίνου).

•Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Λιβαδειάς, από 67 χ/θ έως 93 χ/θ.
•Στην Επαρχιακή Οδό Λιβαδειάς – Άμφισσας, από 1 χ/θ έως 39 χ/θ. Επιπλέον η κίνηση

οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
•Στην Επαρχιακή Οδό Αράχωβας Βοιωτίας – Επταλόφου Φωκίδας, από 1 χ/θ έως 17 χ/θ.

Επιπλέον η κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επιπρόσθετα, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Φθιώτιδα:

Στις περιοχές που υφίστανται απογορεύσεις βαρέων οχημάτων & λεωφορείων, καθώς και σε διάφορες περιοχές του Επαρχιακού Ορεινού δικτύου του Νομού.

Βοιωτία:
Στο Επαρχιακό Ορεινό δικτύου του Νομού (Επαρχιακές οδοί Αναλήψεως – Κυριακίου – Αγίας Άννας και περιοχής Δερβενοχωρίων).

Εύβοια:
Στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο του Νομού και συγκεκριμένα στην Κάρυστο (θέση Πόρτο Λάφια), στη Λίμνη (Ροβιών-Μαρουλίου & Κερασιάς-Δρυμώνα), στην

Ιστιαία (Βουτά-Κοκκινομηλιάς-Μηλιές & Βουτά-Λίμνης), στις Διρφύες – Μεσσαπίες (Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας & Στενής – Στροπώνων), στην Κύμη (Κύμης – Μετοχίου),

καθώς και στην Ερέτρια (Γυμνού – Σέττας & Ερέτριας – Θεολόγου). Επιπλέον, στην 9 χ/θ της Επαρχιακής Οδού Λουτρών Αιδηψού – Λίμνης (Περιοχή Ήλια), έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ευρυτανία:
Σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Καρπενησίου & Αγράφων (από όρια Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας έως όρια Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας).

Επιπλέον η κίνηση των οχημάτων έχει διακοπεί στις Επαρχιακές οδούς Δομνίστας – Μεσοκώμης, Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου (35 χ/θ έως 45 χ/θ – θέση Αραποκέφαλα),

Καρπενησίου – Καρδίτσας (35 χ/θ έως 40 χ/θ – θέση Ζαχαράκη), Καρπενησίου – Φουρνά (12 χ/θ έως 22 χ/θ – θέση Βράχος) & Σαρκίνης – Καταβόθρας, ενώ οι οικισμοί Καταβόθρα και Μεσοκώμη του Δήμου Καρπενησίου, έχουν αποκλειστεί.

Φωκίδα:
•Στην Εθνική Οδό Θερμοπυλών – Άμφισσας, από 22,600 χ/θ έως 58 χ/θ.

•Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου-Λιδορικίου, από 30 χ/θ έως την θέση Χάνι Ρερέση.

•Στην Παλαιά Εθνική Οδό Άμφισσας-Λιδορικίου, από 23 χ/θ έως 35 χ/θ.

•Στο Επαρχιακό Ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού

Πηγή: skai.gr – lamiareport.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button