ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΟΑΕΔ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΚΕΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΑΣ ΟΠΕΚΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2019 : Το συνολικό ποσό της έκτακτης ενίσχυσης ανέρχεται στα 175 εκατ. ευρώ και θα μοιραστεί σε περίπου 250.000 νοικοκυριά και αφορά σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα περίπου 953.000 πολίτες.

ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2019

Για τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1/5 μέχρι και τις 31/12 κάθε έτους.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1η Μαΐου μέχρι 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται:

Ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με 1 μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο

Σε αυτή τη περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής:

2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια ανάλογα με το πώς αμείβονται για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης

Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19 ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ – Πληρωμή μηνός Δεκεμβρίου 2019 στους δικαιούχους

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής

Η πληρωμή μηνός Δεκεμβρίου 2019 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Νοεμβρίου 2019 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) θα γίνει την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Επίδομα γέννας – δικαιούχοι

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι η μητέρα του παιδιού ή ο πατέρας ή κάποιο τρίτο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του παιδιού.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, πρόκειται για ένα οριζόντιο –δημογραφικό και όχι προνοιακό– μέτρο από το οποίο θα εξαιρούνται, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα.

Συγκεκριμένα, τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος είναι οι 40.000 ευρώ τον χρόνο για μονογονεϊκή οικογένεια χωρίς παιδί, ενώ το ποσό αυξάνεται στις 60.000 ευρώ τον χρόνο για ζευγάρι και φθάνει τις 70.000 ευρώ μεικτά ετησίως, για ζευγάρι με ήδη ένα παιδί.

Το επίδομα γέννησης δεν θα υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα, θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Βάσει των υπολογισμών του υπουργείου Εργασίας, αναμένεται να το λάβουν εντός του 2020 περίπου 83.000 οικογένειες..ekklisiaonline.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button