ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Έχεις λογαριασμό στην Eurobank; Αυτή την είδηση πρέπει να την διαβάσεις οπωσδήποτε!

Έχεις λογαριασμό στην Eurobank; Αυτή την είδηση πρέπει να την διαβάσεις οπωσδήποτε!

Η Eurobank πετυχαίνει την ανακεφαλαιοποίηση χωρίς να ζητήσει κεφάλαια από το Δημόσιο.

Οπως ανακοίνωσε η Τράπεζα ολοκληρώθηκε η διαδικασία του βιβλίου προσφορών και τελικά συγκέντρωσε περισσότερα από 2.038.920.000 ευρώ που χρειαζόταν και επομένως οι ιδιώτες μέτοχοι καλύπτουν πλήρως την αύξηση.

Αναλυτικά η Eurobank αναφέρει:

Σε συνέχεια προηγούµενων ανακοινώσεών της σχετικά µε την αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου της για την άντληση €2.038.920.000, η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. (η «Eurobank») ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών για τη διάθεση µε ιδιωτική τοποθέτηση νέων κοινών ονοµαστικών µετοχών εκδόσεώς της (οι «Νέες Μετοχές») προς ειδικούς επενδυτές, θεσµικούς επενδυτές και λοιπούς επενδυτές που εκπληρώνουν ορισµένα κριτήρια (η «Προσφορά προς Θεσµικούς Επενδυτές»). Βάσει των αποτελεσµάτων της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, κατόπιν διαβούλευσης µε τους Γενικούς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) της Προσφοράς προς Θεσµικούς Επενδυτές και µε τη συναίνεση του Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας (το «ΤΧΣ») σύµφωνα µε το Ν. 3864/2010, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Eurobank όρισε την τιµή διάθεσης στα €0,01 ανά Νέα Μετοχή ή €1,00 µετά τη συνένωση των υφιστάµενων µετοχών της (reverse split) µε αναλογία 100 προς 1. Το ποσό που προκύπτει από την ενδεικτική ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συµµετείχαν στην Προσφορά προς Θεσµικούς Επενδυτές αθροιζόµενο µε το ποσό που προκύπτει από τα προκαταρκτικά αποτελέσµατα της εθελοντικής άσκησης διαχείρισης παθητικού (liability management exercise), η οποία ανακοινώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2015 (η «Άσκηση ∆ιαχείρισης Παθητικού»), υπερβαίνει τα €2.038.920.000 και συνεπώς επαρκεί για την άντληση αυτού του ποσού από την Eurobank, χωρίς να ζητηθεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το ΤΧΣ. Κατόπιν τούτων και υπό την επιφύλαξη της κατανοµής των Νέων Μετοχών, το µετοχικό κεφάλαιο της Eurobank θα αυξηθεί κατά €611.676.000 και θα εκδοθούν συνολικά 2.038.920.000 Νέες Μετοχές (µετά την ολοκλήρωση της ως άνω συνένωσης µετοχών), ονοµαστικής αξίας €0,30 η κάθε µία.

Η ανερχόµενη σε συνολικά €1.427.244.000 διαφορά από την έκδοση µετοχών υπέρ το άρτιο θα πιστωθεί σχετικώς στον οικείο λογαριασµό των ιδίων κεφαλαίων της Eurobank. H Eurobank αναµένεται να συνάψει σύµβαση αναδοχής σχετικής µε την Προσφορά προς Θεσµικούς Επενδυτές και να κατανείµει Νέες Μετοχές στους επενδυτές που συµµετείχαν στην Προσφορά προς Θεσµικούς Επενδυτές και στους επενδυτές που συµµετείχαν στην Άσκηση ∆ιαχείρισης Παθητικού στις 20 Νοεµβρίου 2015 ή περί την ηµεροµηνία αυτή, και µετά την επιβεβαίωση του Euro Working Group ότι οι προϋποθέσεις για την εκταµίευση της υπο-δόσης των €2 δις προς το Ελληνικό ∆ηµόσιο και των €10 δις που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστηµικών τραπεζών εκπληρώθηκαν κατά την ίδια ως άνω ηµεροµηνία ή πριν από αυτήν.

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button