ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

kinezos-epixeirimatias

ΕΣΚΑΣΕ Κινέζικο “ΚΑΝΟΝΙ” στην Αγορά; ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τον “Γουόρεν Μπάφετ” της Κίνας- Είχε χωθεί βαθιά στις υπό ιδιωτικοποίηση Ελληνικές επιχειρήσεις!!

Έρχονται επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία! Δείτε ποια μεγάλη επιχείρηση “είχε βάλει στο μάτι”

«Βόμβα» και στην ελληνική οικονομία, ειδικά σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες, βάζει η είδηση ότι ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών εταιρειών που ελέγχονται από τον Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, έναν από τους γνωστότερους κινέζους επιχειρηματίες. Η αναστολή στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα έγινε όταν ένα οικονομικό περιοδικό έκανε γνωστό πως ο όμιλος Fosun δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή και πρόεδρό του.

Μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών του ομίλου, ο οποίος έχει συμμετοχή στη Folli Follie, η ελληνική μετοχή δέχεται πιέσεις στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η τιμή της μετοχής της Folli-Follie (ΚΟ) διαμορφωνόταν στις 12:44, στα 14,5 ευρώ καταγράφοντας απώλειες -9,38% ή 1,5 ευρώ, επί όγκου 79.213 διακινηθέντων τεμαχίων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πληροφορία για τον Γκούο Γκουανγκτσάνγκ στην ηλεκτρονική έκδοση του Caixin προκάλεσε εικασίες μεταξύ των οικονομικών αναλυτών και των επενδυτών ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ο Ουόρεν Μπάφετ της Κίνας, μπορεί να ανακρίνεται από τις ρυθμιστικές αρχές στο πλαίσιο της εκτεταμένης εκστρατείας καταστολής της διαφθοράς που διεξάγει το Πεκίνο.

Κινεζική «βόμβα» στην Ελλάδα; - Σκάνδαλο με τον «Γουόρεν Μπάφετ» της Κίνας

Πράγματι, λίγες ώρες αφ’ ότου η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο κινέζος επιχειρηματίας συνεργάζεται με τις αρχές για κάποια οικονομική υπόθεση, κάνοντας πολλούς να εικάσουν ότι ένα μεγάλο σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη και οι κινεζικές αρχές το εξετάζουν με απόλυτη μυστικότητα.

Ο κινεζικός όμιλος Fosun International ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρός του, ο Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, ένας από τους γνωστότερους κινέζους επιχειρηματίες, βοηθάει τις αρχές σε μια έρευνα, αφού ένα δημοσίευμα ανέφερε νωρίτερα πως ο όμιλος έχει χάσει από χθες το μεσημέρι την επαφή με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του.

Ο Γκούο, ο οποίος δηλώνει πως έχει πρότυπο τον αμερικανό επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ, θα εξακολουθήσει να μπορεί να συμμετέχει σε μείζονες αποφάσεις της εταιρείας με τα κατάλληλα μέσα, ανέφερε ο Fosun, χωρίς να επεκταθεί.

“Οι διευθυντές της εταιρείας έχουν την άποψη ότι η έρευνα αυτή δεν θα έχει αρνητικές υλικές συνέπειες στα οικονομικά ή τις επιχειρήσεις του ομίλου. Οι επιχειρήσεις της εταιρείας συνεχίζονται κανονικά”, ανέφερε ο Fosun International.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών του Fosun International, καθώς και των μεριδίων του ομίλου σε εταιρείες που ελέγχονται από τον Γκούο, ανεστάλη νωρίτερα σήμερα στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα.

Το Caixin ανέφερε αργά χθες, Πέμπτη, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει, ότι ο όμιλος Fosun δεν έχει καταφέρει να έρθει σε επαφή με τον Γκούο από το μεσημέρι, τοπική ώρα, της 10ης Δεκεμβρίου. Σε σημερινή δήλωσή του, ο Fosun International αναφέρει πως ζήτησε να ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών εν αναμονή μιας ανακοίνωσης, σε ώρα που δεν έχει γίνει γνωστή, η οποία θα περιέχει όπως ανέφερε “εσωτερική πληροφόρηση”.

Εκπρόσωπος του ομίλου Fosun International στο Χονγκ Κονγκ είπε στο Reuters ότι η εταιρεία λειτουργεί ομαλά, αρνούμενος να σχολιάσει την πληροφορία για τον Γκούο.

Αν επιβεβαιωθεί, ο Γκούο θα είναι ο πιο γνωστός σε μια σειρά διευθυντικών στελεχών κορυφαίων εταιρειών που έχουν εξαφανισθεί προσωρινά εν μέσω της συνεχιζόμενης καταστολής από τις αρχές, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει το Πεκίνο τον έλεγχο του κινεζικού οικονομικού τομέα.

Η CITIC Securities Co Ltd, η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Κίνας, ανακοίνωσε στις 6 Δεκεμβρίου ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με δύο κορυφαία διευθυντικά στελέχη της έπειτα από πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι τους ζητήθηκε από τις αρχές να βοηθήσουν σε μια έρευνα.

“Ο Γκούο είναι ένας από τους προβεβλημένους κινέζους επιχειρηματίες και το επεισόδιο αυτό θα προκαλέσει απορίες στις ξένες ρυθμιστικές αρχές καθώς ο όμιλος Fosun έχει επεκτείνει επιθετικά την παγκόσμια εμβέλειά του”, λέει η Σάλι Γιμ, στέλεχος της Moody’s Investors Service. “Είναι όμως πολύ νωρίς για να πει κάποιος πώς το επεισόδιο αυτό θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις του Fosun”, πρόσθεσε.

Ο 48χρονος Γκούο έκανε σαφείς τις παγκόσμιες φιλοδοξίες του νωρίτερα φέτος κλείνοντας μια συμφωνία για την ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων εξαγορά της γαλλικής αλυσίδας θερέτρων Club Med. Διαθέτει επίσης σημαντικά ακίνητα, όπως το One Chase Manhattan Plaza στη Νέα Υόρκη, το οποίο αγόρασε το 2013 έναντι 725 εκατ. δολαρίων.

Ο Fosun, ο οποίος έχει δαπανήσει περισσότερα από 30 δισεκ. δολάρια για αγορές στο εξωτερικό, βρίσκεται τώρα στη μέση μιας μάχης εξαγοράς για να αποκτήσει την αγγλογερμανική τράπεζα BHF Kleinwort Benson, ενώ κυνηγάει και άλλες συμφωνίες στην Ευρώπη, στο πλαίσιο των σχεδίων του για παγκόσμια επέκταση.

Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα

H Fosun είναι ιδιαίτερα γνωστή εταιρεία στην Ελλάδα, πέραν τη μετοχικής της σύνθεσης στη Follie Follie. Εχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της σε μεγάλα έργα στον τουρισμό, τις κατασκευές, τις δημόσιες υποδομές ενώ οι Κινέζοι συμμετέχουν και στο επενδυτικό σχήμα που έχει δημιουργηθεί κάτω από την «ομπρέλα» της Lamda Development του ομίλου Λάτση.

Ενδεχόμενη κατάρρευση του κινεζικού κολοσσού θα πλήξει καίρια και την Ελλάδα. Η Fosun εμφανιζόταν τον τελευταίο καιρό να ενδιαφέρεται και για την απόκτηση του ξενοδοχείου Hilton από την Alpha Bank. Πρόσφατα εκπρόσωποί της έχουν συναντηθεί με κυβερνητικού αξιωματούχους καθώς φέρεται να ενδιαφέρονται για αποκρατικοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Η Fosun ενδιαφέρεται για το αεροδρόμιο στο Καστέλι αλλά και για επενδύσεις που θα μπορούσαν να να γίνουν στο χώρο των τουριστικών υποδομών.

Ο όμιλος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει κεφάλαια ύψους 700 εκατ. ευρώ σε ένα νέο fund για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.  imerisia.gr

 

 

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button