Φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού: Συμπτώματα του πιο ύπουλου καρκίνου στο στήθος

Ο φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού είναι όταν τα καρκινικά κύτταρα εμποδίζουν την λειτουργία των λεμφικών αγγείων στο δέρμα του μαστού.

Αυτή η σπάνια και επιθετική μορφή του καρκίνου του μαστού είναι γνωστή ως φλεγμονώδης, επειδή ο μαστός φαίνεται συνήθως πρησμένος, κόκκινος, ή με φλεγμονή.

Ο φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού διαγιγνώσκεται κατά κανόνα σε μικρότερες ηλικίες σε σχέση με άλλες μορφές καρκίνου του μαστού.

Αντιπροσωπεύει 20% επί του συνόλου των καρκίνων του μαστού που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού: Σημάδια και συμπτώματα

Στις περισσότερες περιπτώσεις φλεγμονώδους καρκίνου του μαστού, δεν είναι δυνατό να αισθανθεί κανείς δια της αφής και της ψηλάφησης κάποιον συμπαγή όγκο κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης.

Επειδή τα καρκινικά κύτταρα επηρεάζουν τα λεμφικά αγγεία στο δέρμα του μαστού, λεμφικό υγρό, μέσα στο οποίο τα λευκά αιμοσφαίρια μεταφέρονται, δεν είναι σε θέση να ρέει κανονικά διαμέσου του ιστού του μαστού.

Αυτό προκαλεί συμπτώματα που είναι ορατά πάνω στο δέρμα, όπως:

Οίδημα και ερυθρότητα στο 1/3 ή και παρισσότερο της επιφάνειας του μαστού
Ο μαστός δείχνει σαν να είναι μελανιασμένος

Η επιδερμίδα στον μαστό μοιάζει με την εμφάνιση της φλούδας του πορτοκαλιού

Όταν τα καρκινικά κύτταρα εμποδίζουν την λειτουργία των λεμφικών αγγείων, τα λευκά αιμοσφαίρια αδυνατούν να διέλθουν κανονικά μέσα από τον ιστό του μαστού.
Ο μαστός, που έχει πρόβλημα, μπορεί επίσης να:

Μεγαλώνει ταχέως σε μέγεθος
Σας προκαλεί ένας αίσθημα “καψίματος”
Τον αισθάνεστε πολύ ευαίσθητο

Τον αισθάνεστε πιο βαρύ
Έχει την θηλή με κλίση προς τα μέσα (ανεστραμμένη θηλή)
Επίσης, οι λεμφαδένες κάτω από τον βραχίονα, ή κοντά στην κλείδα μπορεί επίσης να πρηστούν.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί επίσης να είναι σημάδια άλλων λοιμώξεων, τραυματισμών ή ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων και άλλων τύπων καρκίνου του μαστού.

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.