ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κoρωvοϊός- Παρατεivεται Το Lockdown Μια Εβδομάδα: Αυτές Είναι Οι «Eξαιpέσεις» Που Θα Ισχύουν

Κoρωvοϊός- Παρατεivεται Το Lockdown Μια Εβδομάδα: Αυτές Είναι Οι «Eξαιpέσεις» Που Θα Ισχύουν

Ποιες οι εξαιρέσεις που θα ισχύουν;

Παράταση του lockdown για ακόμα μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κατά την ενημέρωση του υπουργείου υγείας για την πορεία του κορονοϊού και των εμβολιασμών…

Ποιες οι εξαιρέσεις που θα ισχύουν;

Παράταση του lockdown για ακόμα μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κατά την ενημέρωση του υπουργείου υγείας για την πορεία του κορονοϊού και των εμβολιασμών στη χώρα.

Η μετακίνηση των πολιτών θα εξακολουθήσει να γίνεται με αποστολή μηνυμάτων στο 13033 ή έγγραφων βεβαιώσεων ενώ και η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζει να ισχύει από τις 21:00 το βράδυ ως τις 05:00 το πρωί.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά τα ταξί πλέον εκτός του οδηγού επιτρέπονται δύο ακόμη άτομα στο όχημα ενώ αποφασίστηκε το άνοιγμα των καταστημάτων ΟΠΑΠ από την 1η Φεβρουαρίου, αλλά όχι των ΟΠΑΠ Play.

Παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος πλην των νομών Ροδόπης, του Έβρου και της Ξάνθης.

Oι εξαιρέσεις για τη μετακίνηση εκτός νομού
Η μετακίνηση εκτός νομού θα επιτρέπεται μόνο

για συγκεκριμένες περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.

Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.
Μετακίνηση για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού) που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας σε περίπτωση των φοιτητών.

Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1…

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button