ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ | ΜΑΚΑPΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ…

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΣΤρέμουν αίμα στους δρόμους, σχεδιάζουν Οικουμενική.Εκεί μας οδηγούν οι ΑΛΗΤΕΣ που κυβερνούν την χώρα.

Το ραντεβού στη βίλα του μεγαλοεπιχειρηματία στο Παλαιό Ψυχικό, μερικές δεκάδες μέτρα από τις κατοικίες του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του πρώην υπουργού Δημήτρη Ρέππα ήταν μονοθεματικό:

Το πως θα γλιτώσουν την φυλακή μέσα από την δημιουργία Οικουμενικής κυβέρνησης;

Κορυφαία πολιτικά πρόσωπα που υπηρέτησαν και υπηρετούν σε πόστα κλειδιά φέρουν πλέον ποινικές ευθύνες για όλα όσα βιώνουμε.

Ακόμη και το σχεδιαζόμενο μακελειό του Ασφαλιστικού έχει τις ρίζες του στην φαύλη διαχείριση των πολιτικών προισταμένων. Όσο για τους επιχειρηματίες των media και όχι μόνο, που συμμετείχαν στο ραντεβού του Παλαιού Ψυχικού, τρέμουν κυριολεκτικά στην ιδέα των ανοιχτών θαλασσοδανείων, τα οποία θα μπορούσαν άνετα να τους οδηγήσουν έγκλειστους και μάλιστα με πολυετείς καθείρξεις.

Η μόνη τους ελπίδα είναι η δημιουργία μιας Οικουμενικής κυβέρνησης που θα αποτελέσει την ιδανική απόδραση για παραγραφή των ποινικών ευθυνών της προηγούμενης περιόδου. Στην ουσία με Οικουμενική κυβέρνηση θα κάνει κουμάντο η λεγόμενη διαπλοκή-τα αγχωμένα και θαλασσοδανεισμένα παραδοσιακά τζάκια, αλλά και οι πιο νέοι “ναπολιτάνοι” μαφιόζοι που απολαμβάνουν ειδική μεταχείριση από την Δικαιοσύνη η οποία δεν τους βλέπει!

Στην πραγματικότητα όσοι σχεδίαζαν την συγκυβέρνηση Τσίπρα-Μειμαράκη επιστρέφουν με τον σχεδιασμό για Οικουμενική κυβέρνηση. Στο μεταξύ το Ασφαλιστικό όπως όλα δείχνουν θα λυθεί μόνο με αίμα διαδηλωτών στους δρόμους. Πρόκειται για ένα χυδαίο και φαύλο νομοσχέδιο που κάθε μέρα μας αποκαλύπτει τις νέες φονικές παγίδες του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου η αναλυτική εγκύκλιος του ΟΑΕΕ που εστάλη στα υποκαταστήματα του οργανισμού προβλέπει αύξηση ορίων ηλικίας έως 2 έτη για ασφαλισμένους με 35ετία και έως 7 έτη για μητέρες ανηλίκων (οδηγοί ταξί ,ναυτικοί πράκτορες)  και γονείς αναπήρων παιδιών.

Με την εγκύκλιο τα όρια ηλικίας για όσους δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα μέχρι τις 18/8/2015 αυξάνονται κατά περίπτωση κατά 3 μήνες ως και 12 έτη.

Οι κατηγορίες ασφαλισμένων και οι αλλαγές που επέρχονται στα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΕ είναι οι εξής:

1. Συνταξιοδότηση με 35 έτη. Οι ασφαλισμένοι οι οποίοι ως και τις 18/8/2015 είχαν συμπληρώσει και την ηλικία των 60 ετών αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης των ετών 2010 (35 έτη) ή 2011 (36 έτη) ή 2012 (37 έτη) δεν επηρεάζονται από την αύξηση του ορίου ηλικίας. Η ηλικία των 60 ετών νοείται συμπληρωμένη ως και τις 18/8/2015 για όσους έχουν γεννηθεί ως και τις 19/8/1955. Οσοι είχαν συμπληρώσει μέχρι 18/8/2015 μόνο το χρόνο ασφάλισης και συμπληρώνουν το 60ό έτος μετά τις 19/8/2015 θα έχουν σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας.

2. Οι ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν είχαν συμπληρώσει 35ετή συντάξιμο χρόνο το αργότερο ως και τις 31/12/2012 θα συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση του 62oυ έτους και συντάξιμο χρόνο 40 ετών.
Παράδειγμα
• Ασφαλισμένος με 35ετία το 2012 και συνολικά 37 έτη συμπληρώνει το 60ό το 2022 και θα συνταξιοδοτηθεί στα 62.
• Ασφαλισμένος που συμπλήρωσε το 60ό τον 5/2015, αλλά δεν είχε συμπληρώσει την 35ετία ως 31/12/2012, θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 62 με συντάξιμο χρόνο 40 ετών.

3. Πλήρης σύνταξη λόγω γήρατος με 15ετία. Για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, απαιτούνται η συμπλήρωση του 67ου έτους και 15 χρόνια ασφάλισης.

4. Μειωμένη σύνταξη. Για νέους ασφαλισμένους και μόνον, απαιτούνται συμπλήρωση του 62ου έτους και 15 χρόνια ασφάλισης από τα οποία τα 2,5 χρόνια μέσα στην τελευταία 5ετία πριν από την υποβολή της αίτησης.

5. Συνταξιοδότηση γονέων – συζύγων – αδελφών αναπήρων. Για όσους δεν είχαν 25ετία ως τις 18/8/2015 καθιερώνεται ηλικιακό όριο που αρχίζει από το 55ο με σταδιακή αύξησή του ως τη συμπλήρωση του 62ου έτους.
Παράδειγμα:
* Ασφαλισμένος με ανάπηρο/η σύζυγο που συμπληρώνει 25ετή συντάξιμο χρόνο το 2022 θα συνταξιοδοτηθεί στα 62.

6. Γυναίκες ασφαλισμένες του πρώην ΤΣΑ καθώς και του Ταμείου Ναυτικών Πρακτόρων θα έχουν σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας, με καταληκτικό όριο το 67ο.

Η σχετική εγκύκλιος των φαύλων γραφειοκρατών της εξουσίας καταλήγει ως εξής: Ενέργειες υπηρεσιών Παρακαλούμε καταρχήν για την πλήρη ενημέρωση όλων των αρμοδίων υπαλλήλων, για την ορθή εφαρμογή των παραπάνω. Επισημαίνουμε ότι για τα συνταξιοδοτικά αιτήματα για τα οποία διαπιστώνεται μεν η θεμελίωση, πλην όμως εμπίπτουν στον υπολογισμό ν. 3863/2010, θα χορηγείται προσωρινή σύνταξη, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, σε αναμονή οδηγιών σχετικών με τον τρόπο υπολογισμού της οριστικής σύνταξης…

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close