ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Kύβoς Πλέoν Ερpiφθη: Aυτά Είvαι Τα Νέα «Σκληpά» Μέτρα Πoυ Έρχονται Από Δευτέρα

Ο Kύβoς Πλέoν Ερpiφθη: Aυτά Είvαι Τα Νέα «Σκληpά» Μέτρα Πoυ Έρχονται Από Δευτέρα

Kαι πολύ άργησαν.

Το επιδημιολογικό φορτίο πρέπει άμεσα να μειωθεί. Έρχονται νέα μέτρα από Δευτέρα. Συνεχίζονται τα υψηλά νούμερα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι πάνω….

Έρχονται νέα μέτρα από Δευτέρα.

Το επιδημιολογικό φορτίο πρέπει άμεσα να μειωθεί.
Συνεχίζονται τα υψηλά νούμερα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι πάνω από 300 σχεδόν καθημερινά ενώ πάνω από τα μισά βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

Αρκετές γειτονιές της Αθήνας παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στους επιστήμονες που κάνουν διαρκείς συσκέψεις για να προτείνουν νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημία στην πρωτεύουσα.

Εδώ έρχεται και το βασικό σημείο προβληματισμού αλλά και διαφωνιών μεταξύ των επιστημόνων. Μεγάλη μερίδα των γιατρών τίθεται υπέρ της καθολικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο,

ιδιαίτερα για μία πόλη εκατομμυρίων κατοίκων. Δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί αν και κατά πόσο τηρείται το συγκεκριμένο μέτρο από όλους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μάσκα δεν προστατεύει 100% ωστόσο μειώνεται αρκετά η πιθανότητα μετάδοσης αν όλοι φορούν μάσκα. Επιπλέον παραμένει στο τραπέζι το μέτρο του μίνι lockdown και του περιορισμού της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το επόμενο πρωί.

Ήδη την Δευτέρα ανακοινώθηκαν από την πολιτική προστασία περιορισμοί σε περιοχές της Αχαΐας και των Ιωαννίνων. Μην ξεχνάμε ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο του κλείσιμου της εστίασης από τις 10 το βράδυ και όχι από τις 12 που ισχύει μέχρι σήμερα…instanews.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button