ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα επτά προγράμματα που “τρέχουν” για 38.600 θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Η αγορά εργασίας πλήττεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου και χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ κι αυτοί που διατηρούν τη θέση τους αναγκάζονται να απασχολούνται για λιγότερα χρήματα.

Το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ εργάζονται πυρετωδώς σχεδιάζοντας προγράμματα λόγω της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας. Η αύξηση της ανεργίας αποτελεί ένα φαινόμενο που συνεχίζει να αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πληγή για τη χώρα, ενώ παράλληλα παραμένει το επίδομα 534 ευρώ και για τον Φεβρουάριο.

Μέχρι 1/02 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Έως και την 1η Φεβρουαρίου θα μπορούν υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 18-29 ετών του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα φαίνεται ότι έχει «αγκαλιαστεί» από τις επιχειρήσεις, οι οποίες λόγω συνθηκών αναζητούν τη στήριξη της πολιτείας προκειμένου να μείνουν όρθιες και να διατηρήσουν το έμψυχο δυναμικό τους.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως σήμερα ξεπερνούν τις 14.500 και αφορούν σε περίπου 8.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 € μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, με διάρκεια 12 μήνες ή 15 μήνες για μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

 ΟΑΕΔ: Νέα δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας – Πότε θα πληρωθούν

ΟΑΕΔ: Νέα δίμηνη παράταση για τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, θέσεις εργασίας για 46.000 ανέργους περιλαμβάνουν 11 προγράμματά του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή του πρώτου μήνα παράτασης για όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο θα δοθεί τον Φεβρουάριο ενώ ο δεύτερος μήνας της παράτασης τον Μάρτιο. Για όσους το επίδομα ανεργίας λήξει τον Φεβρουάριο θα πληρωθούν τον πρώτο μήνα παράτασης τον Μάρτιο και τον δεύτερο μήνα τον Απρίλιο.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως)
Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Στο μεταξύ αυτό το μήνα θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Νοεμβρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους λήγει η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου.

Δίμηνη παράταση του ΟΑΕΔ στα επιδόματα ανεργίας

Επίσης τον Φεβρουάριο του 2021 θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους λήγει η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου 8μηνου του 2020.

Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση αφορά όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει εντός του Ιανουαρίου και δεν έχουν επωφεληθεί της παράτασης που είχε δοθεί τον προηγούμενο χρόνο. Έτσι όσοι άνεργοι έχουν ήδη πάρει δίμηνη παράταση λόγω του ότι το επίδομα ανεργίας έληξε το προηγούμενο έτος δεν δικαιούται να πάρουν άλλη δίμηνη παράταση..athensmagazine.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button