ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε στα 44 του ο Βασίλης Κουτκιάς – Πατέρας 2 κοριτσιών

Μετά από πολυετή και θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο

Το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Κουτκιάς, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του

Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), μετά από πολυετή και θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 44 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ με διδακτορικό δίπλωμα στην Ιατρική

Πληροφορική από το ίδιο ίδρυμα και μεταδιδακτορική έρευνα στην Γαλλία στα πλαίσια ατομικής υποτροφίας Marie Sklodowska-Curie. 

To 2016 εξελέγη Ερευνητής του ΙΝΕΒ | ΕΚΕΤΑ στην περιοχή της Βιοϊατρικής Πληροφορικής με έμφαση στην ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων

φαρμακοεπαγρύπνησης και συστημάτων στήριξης ιατρικής απόφασης για την ενίσχυση της ασφάλειας φαρμάκων σε κλινικό περιβάλλον.

Ο Βασίλης Κουτκιάς διακρίθηκε για το εξαιρετικό ήθος, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την επιστημονική αριστεία, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά του.

Ανέλαβε και ολοκλήρωσε υποδειγματικά σημαντικές πρωτοβουλίες, παγίωσε εθνικές και διεθνείς συνεργασίες μεγάλης εμβέλειας και αναβάθμισε την ερευνητική δραστηριότητα του ΙΝΕΒ αλλά και του ΕΚΕΤΑ στο σύνολό του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΕΤΑ εκφράζει συλλυπητήρια και βαθιά θλίψη στην οικογένεια του εκλιπόντος και αποφασίζει να τιμήσει τη μνήμη του:

1. Δημοσιεύοντας το παρόν στον τύπο και την ιστοσελίδα του

2. Θεσπίζοντας την μεταδιδακτορική υποτροφία «Βασίλειος Κουτκιάς»

Ο Βασίλης Κουτκιάς, ήταν γιος της Ευμορφίας και του Γεωργίου Κουτκιά, παντρεμένος με τη Αντιγόνη Μαλούση από τη Θεσσαλονίκη και έχουν δύο κοριτσάκια ηλικίας 7 και 9 ετών.

Η κηδεία του έγινε στις 4:00 το απόγευμα του Σαββάτου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου διέμενε με την οικογένειά του τα τελευταία χρόνια..typosthes.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button