ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ριζικές αλλαγές στις συντάξεις: Ξαφνικός θάνατος για τους παλιούς και μειώσεις για τους νέους!

Ριζικές αλλαγές στις συντάξεις: Ξαφνικός θάνατος για τους παλιούς και μειώσεις για τους νέους!

Συνέχεια μετά από την… παύση των εκλογώνσ το Ασφαλιστικό. Ουσιαστικά ούτε κυβέρνηση άλλαξε, ούτε και ο σχεδιασμός για τις συντάξεις.

Έτσι μέσα στον Οκτώβριο μπαίνει μπροστά το νέο ασφαλιστικό, έρχεται νέος νόμος που αλλάζει τα πάντα για όλους. Παλιούς και νέους ασφαλισμένους.

Με τον νέο νόμο έρχονται αλλαγές που ανατρέπουν το ποσό που παίρνουν ως σύνταξη οι ασφαλισμένοι καθώς μπαίνει “αυτόματος κόφτης” που θα υπολογίζει το έλλειμμα των ταμείων. Οι ασφαλισμένοι δηλαδή θα έχουν μειώσεις όταν μεγαλώνει το έλλειμμα και τα ποσά θα επανέρχονται (όχι όμως αναδρομικά) όταν το έλλειμμα μειώνεται.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή αφορά στον υπολογισμό της σύνταξης με βάση τον ασφαλιστικό βίο κάθε ασφαλισμένου ξεχωριστά.
Ουσιαστικά οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν ως σύνταξη το 50% του μισθού όπως προκύπτει από τον μέσο όρο των μισθών όλου του εργασιακού τους βίου. Η αλλαγή αυτή θα εφαρμοστεί αυτόματα για τους ασφαλισμένους μετά το 1993 και με μικρές προσαρμογές για τους παλιούς.

Ταυτόχρονα όλοι οι ασφαλισμένοι σε ό,τι αφορά στην κύρια σύνταξη τους θα υπάγονται σε ένα ταμείο που δεν θα είναι άλλο από το ΙΚΑ, ενώ τα επικουρικά μετατρέπονται σε επενδυτικά ταμεία.

Το κράτος πλέον θα εγγυάται σύνταξη μόλις 380 ως 400 ευρώ, ενώ το ΕΚΑΣ καταργείται από το 2019 και θα αντικατασταθεί από νέο κατά πολύ μικρότερο όμως επίδομα.

Τέλος θα επιτρέπεται η μερική απασχόληση στους συνταξιούχους.

 

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button