ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΟΚ!!! Βάζουν βόμβα στον Ελληνικό Στρατό…

stratos-gynaika

Προς κατάργηση οδεύει η ρήτρα αξιόμαχου, η οποία έχει φέρει τα πάνω κάτω στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ των στρατιωτικών. Ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ιωάννη Κεφαλογιάννη, παραδέχτηκε αυτά για τα οποία οι στρατιωτικοί μιλούσαν καιρό… Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Κατρούγκαλο.

Τι λέει ο υφυπουργός:

“Έχει διαπιστωθεί ότι με το νέο τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ παροχών όπως αυτός προσδιορίζεται με την ισχύουσα νομοθεσία, με την ενσωμάτωση της ρήτρας διασφάλισης του αξιόμαχου των σωμάτων, αφενός υπάρχει αδυναμία εφαρμογής του και αφετέρου δύναται να οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις των εφάπαξ παροχών. Για το λόγο αυτό, το θέμα των εφάπαξ παροχών μελετάται και εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και η οικονομική ισορροπία και βιωσιμότητα των φορέων που χορηγούν τις παροχές αυτές.
Κατά συνέπεια, ο τρόπος υπολογισμός των εφάπαξ παροχών για τους Λογαριασμούς των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξαρτάται από τις λύσεις που θα επιλεγούν για τον τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ παροχών που χορηγούνται από τους φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης”.

es

es2

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button