ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ – ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ

Θεραπεύουν οριστικά και ανέξοδα χωρίς επιπλοκές και παρενέργειες

Το πεπόνι είναι εξαιρετικά θρεπτικό. Υπάρχουν πολλές νόστιμες ποικιλίες, τριακόσες και πλέον. Υπάρχουν και ποικιλίες που διατηρούνται το χειμώνα (χειμωνιάτικη).

Το βασικό θρεπτικό συστατικό του είναι το ζάχαρο, που περιέχεται σε μεγάλη, σχετικά, αναλογία (15% και πλέον).

Η περιεκτικότητά του σε ζάχαρο εξαρτάται από τον βαθμό της ωριμότητας, την εποχή (το φθινόπωρο είναι λιγότερο γλυκά) κι από την σύσταση του εδάφους.

Τα πεπόνια που παράγονται από πεπονιές που δεν ποτίζονται είναι πολύ γλυκύτερα. Το ζάχαρο που περιέχεται στο πεπόνι απορροφάται κι αφομοιώνεται εύκολα.

Περιέχονται στο πεπόνι πολλές βιταμίνες και μεταλλικά άλλατα (φωσφόρος 30 χιλ. γρ. σε εκατό γρ., ασβέστιο 20 χιλ. γρ., σίδηρος 0,04 χιλ. γρ.) βιταμίνη (8 χιλ. γρ., Β 0,09 χιλ. γρ.). Είναι καλύτερα να τρώγει κανένας το πεπόνι στο διάστημα που το στομάχι του είναι αδειανό.

Για τον θαυμάσιο αυτόν καρπό επικρατεί η αντίληψη ότι σ’ oρισμένες περιπτώσεις βλάπτει. Κάτι πρέπει να συμβαίνει για να διαμορφωθεί η λαθεμένη αντίληψη.

Κυρίως η άδικη αυτή κατηγορία στηρίζεται στο ότι μερικές φορές επακολουθεί διάρροια μετά τη βρώση του πεπονιού. Η διάρροια αυτή δεν οφείλεται σε βλαβερή ενέργεια, αλλ’ αντίθετα στην αποτοξυνωτική του ενέργεια.

Με τ’ άφθονα υγρά που απεκκρίνονται από τον εντερικό βλεννογόνο, απομακρύνει ο οργανισμός και μία σημαντική ποσότητα από τις τοξίνες.

Από το γεγονός ότι όσοι συνεχίζουν να τρώγουν πεπόνι και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα όχι μόνο δεν χειροτερεύει η κατάσταση, αλλά αντίθετα σταματά η διάρροια, γίνεται φανερό ότι αυτή οφείλεται στην αποτοξινωτική ενέργεια που έχει το πεπόνι.

Όσοι πάσχουν από χρόνια διάρροια μπορούν ν’ απαλλαγούν απ’ αυτήν εφαρμόζοντας μία συστηματική δίαιτα με πεπόνι (10-15 μέρες).

Πριν εφαρμόσουν αυτήν είναι αναγκαίο να παρασκευάσουν τον οργανισμό τους. Επί 2-3 ημέρες να πίνουν νερό με λεμόνι και να κάνουν καθημερινά κλίσματα.

Κατόπιν θ’ αρχίσουν να τρώγουν ώριμο πεπόνι 3-4 φορές την ημέρα. Από τις πρώτες ημέρες οι κενώσεις γίνονται φυσιολογικές.

Αυξάνεται η διούρηση και τα οιδήματα που τυχόν υπάρχουν εξαφανίζονται. Οι ζαλάδες, ο πονοκέφαλος, η αδιαθεσία κι όλες οι άλλες ενοχλήσεις εξαφανίζονται έπειτα από λίγες ημέρες.

Εξαιρετικά είναι τα θεραπευτικά αποτελέσματα της πεπονοφαγίας στις περιπτώσεις που εξελίσσονται φλεγμονές στο δέρμα, όπως εκζέματα, ψωρίαση, πυτιρίαση, μυκητίαση, δοθιήνωση, ακμή στο πρόσωπο.

Έπειτα από μία συστηματική πεπονοφαγία όλες αυτές οι παθήσεις εξαφανίζονται. Όσοι πάσχουν από αιμορροΐδες απαλλάσσονται από αυτές μετά μία συστηματική πεπονοφαγία.

Κι οι κιρσοί που σχηματίζονται στις κνήμες υποχωρούν και τελικά εξαφανίζονται μετά την εφαρμογή μιας συστηματικής πεπονοφαγίας. Ταυτόχρονα ο άρρωστος είναι αναγκαίο να κάνει καθημερινά λουτρό.

Όσοι πάσχουν από χρόνια χολοκυστίτιδα, χολολιθίαση κι ίκτερο ωφελούνται εξαιρετικά από την πεπονοφαγία.

Ο πόνος και τ’ άλλα ενοχλήματα που προέρχονται από τις παθήσεις που εξελίσσονται στο στομάχι (έλκος, γαστρίτιδα) εξαφανίζονται μετά την εφαρμογή της πεπονοφαγίας.

Όσοι πάσχουν από οξεία και χρόνια νεφρίτιδα ωφελούνται εξαιρετικά από την πεπονοφαγία. Από τις πρώτες ημέρες αρχίζει η βελτίωση, αυξάνεται η διούρηση κι εξαφανίζονται

τα οιδήματα. Απαλλάσσονται από τον πονοκέφαλο, τις ζαλάδες, το βάρος που νιώθουν στο κεφάλι τους κι από τις άλλες ενοχλήσεις. Το λεύκωμα που περιέχονταν στα ούρα ελαττώνεται ή ακόμα κι εξαφανίζεται.

Θαυμάσια είναι τ’ αποτελέσματα της πεπονοφαγίας σ’ όσους πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη.

Από τις πρώτες ημέρες απαλλάσσεται ο άρρωστος από τη δίψα, την πολυουρία, την δυσκοιλιότητα κι από τ’ άλλα ενοχλήματα. Η αναλογία του ζάχαρου στο αίμα γίνεται κανονική κι εξαφανίζεται αυτό από τα ούρα.

Άμεση νιώθουν ανακούφιση από τους πόνους και τ’ άλλα ενοχλήματα όσοι πάσχουν από αρθριτισμό μετά την εφαρμογή της πεπονοφαγίας.

Στο πεπόνι περιέχονται ουσίες μ’ ισχυρή αποτοξινωτική ενέργεια και γι’ αυτό απαλλάσσονται απ’ όλα τα ενοχλήματα, που τους βασάνιζαν.

Τρώγοντας κανείς κάθε μέρα μεγάλη ποσότητα πεπονιού κατορθώνει ν’ αυξήσει το βάρος του σώματός του.

«Η αλλαγή του σημερινού τρόπου της διατροφής είναι πολύ δύσκολη, αλλά κι η συνέχιση αυτού αδύνατή, γιατί επιφέρει την εκφύλιση του ανθρώπου» AL. SCHWEIGART

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button