ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρέξτε να προλάβετε: Επίδομα που κυμαίνεται γύρω στα 500 ευρώ μέχρι 27 Σεπτεμβρίου!

Μια τελευταία ευκαιρία για τις αιτήσεις του επιδόματος παιδιού θα έχουν – μέχρι σήμερα τις 23.59 – οι δικαιούχοι.

Ο κύκλος των αιτήσεων Α21 για τους δικαιούχους της τέταρτης δόσης ολοκληρώνεται και θα ξεκινήσει στη συνέχεια η φάση της καταβολής του επιδόματος, που θα γίνει από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οι δικαιούχοι του επιδόματος έχουν τη

δυνατότητα να υποβάλουν τροποποιητική αίτηση. προσθέτοντας νέο μέλος στην οικογένεια καθώς και να διορθώσουν τα στοιχεία των εξαρτώμενων παιδιών της οικογένειας.

Για τα παιδιά που ενηλικιώνονται εντός του 2018 δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια, καθώς το επίδομα καταβάλλεται για όλο το έτος.

Τι γίνεται εάν υποβλήθηκαν δύο αιτήσεις για το ίδιο παιδί

Στην περίπτωση που κάποιος υπέβαλε εκ παραδρομής δύο αιτήσεις Α21, οι οποίες αφορούν το ίδιο παιδί ή παιδιά, μπορεί να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί οικειοθελώς από τον μη

δικαιούχο η αίτηση που περιλαμβάνει μη εξαρτώμενα τέκνα προκειμένου να καταβληθούν αυτόματα τα αντίστοιχα ποσά στον δικαιούχο χωρίς περαιτέρω ενέργεια του τελευταίου.

Επίδομα παιδιού: Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι
Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να δει εάν είναι δικαιούχος του επιδόματος

τέκνου, απλά πρέπει να μπει στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

Δείτε περισσότερο στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.idika.gr/epidomapaidiou/

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button