ΚΟΣΜΟΣ

ΒΟΜΒΑ στην αγορά: Πασίγνωστη εταιρεία απολύει 2.000 υπαλλήλους της!

89

Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα την αναδιάρθρωσή της, η οποία περιλαμβάνει την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας.

Ο όμιλος, που εκτιμά ότι «η εξέλιξη των κερδών τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ικανοποιητική», ενέγραψε υψηλές επιβαρύνσεις, σχεδόν 10 δισεκ. δανέζικες κορώνες (1,34 δισεκ. ευρώ), που οδήγησαν σε ζημίες το τρίτο τρίμηνο.

Η εταιρία εδώ και καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα στη Ρωσία και την Ουκρανία, απ’ όπου προέρχεται περισσότερο από το ένα τέταρτο των λειτουργικών κερδών της. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα αναδιαρθρώσει τις μονάδες της στην Κίνα και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι επιβαρύνσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία θα ανέλθουν στα 5 δισεκ. κορώνες, ενώ εκείνες που σχετίζονται με την Κίνα και τη Βρετανία θα ανέλθουν στα 4 δισεκ. κορώνες και τα 600 εκατ. κορώνες αντίστοιχα.

«Συνολικά, θα μειώσουμε το εργατικό μας δυναμικό κατά πλαίσιο περίπου 2.000 υπαλλήλων, που αντιστοιχούν στο 15%, εκ των οποίων οι 1.300 έχουν ήδη ειδοποιηθεί”, είπε η Carlsberg σε ανακοίνωσή της.

Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν στα 4,45 δισεκ. κορώνες (περίπου 600 εκατ. ευρώ) συγκριτικά με κέρδη 2,1 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το fraptime.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close